FC Savio - Omnium : 4 - 0

Datum: 22/10/2021 20:15
Plein: Tempelhof

Vrijdag 22 oktober namen 13 Savianen het op tegen Omnium. Deze wedstrijden worden al sinds jaar en dag georganiseerd en telkens met wisselend succes. We wisten dus wat we konden verwachten.

We begonnen aan de match zoals we dit seizoen al meermaals begonnen zijn. Met gretig voetbal en goede combinaties. Na enkele minuten vond Jappie een doorgang, maar besloot op de lat te trappen. Niet veel later deed hij daar nog een bal op de paal bij. Dit was voor hem het teken om al zijn ballen (met succes) af te geven, een goal zat er niet in voor onze topschutter.
Na een dik halfuur deed Mattijs het dan maar voor Savio. Op een pracht van een steekpas van Buffel had hij 2 versnellingen in huis. 1 om zijn man voorbij te gaan, en 1 om sneller op de bal te zijn dan de keeper en zo de bal binnen te kunnen leggen. Amper enkele minuten later besloot Jappie zijn tank nog eens op gang te trekken: Ingespeeld worden, wegdraaien, balletje diepspelen; zo gemakkelijk kan het soms zijn voor Jappie. Felix besloot om deze actie nog mooier te maken door de keeper, die trouwens een puike wedstrijd speelde, te lobben. Voor het overige had Savio het overzicht en konden we het balletje en de tijd rustig rondtikken. Er ontstonden nog enkele kansen, telkens zonder succes.

In de tweede helft had Omnium voor een extra mannetje gekozen op het middenveld. De wedstrijd werd wat bitsiger, maar toch bleef Savio baas over de match. Al na 5 minuten mocht Omnium hun ambitie bijschaven. Felix vond voor de tweede maal de weg naar het net. Een goede actie vanop de linker kant van Haspi waarbij hij felix diep stak. Die trapte zijn bal knap in de verste hoek. Opnieuw een goal die mocht gezien worden. Voorbij halfweg de tweede helft kon Savio een vierde keer prikken. Jappie vond Haspi en die legde de 4-0 in het mandje. Een vintage Savio goal. Tussendoor had Savio nog een aantal kansen niet kunnen afmaken met als grootste uitschieter Felix die zijn hattrick er maar moest binnentikken in een leeg goal; de stress werd hem teveel. Na de 4-0 speelde Savio de wedstrijd rustig uit.

Al bij al was het nog een vlotte overwinning waarbij gelegenheidskeeper Siebe niet voldoende op de proef werd gezet. Uiteraard kwam dit door een knaap staaltje verdediging en positiespel van de achterste linie. Ook zonder Stoffel is het dus mogelijk om de 0 te houden!