FC Savio - KWB Oedelem : 7 - 0

Datum: 19/11/2021 20:00
Plein: Daverlo

Door een aantal coronagevallen en hoog-risico contacten was het voor de TD en T2 moeilijk om aan elf man te raken. Gelukkig konden er 5 gastspelers depanneren, waardoor we de wedstrijd tegen KWB Oedelem met een experimenteel elftal konden aanvatten.

Vooraf was het afwachten hoe het onuitgegeven centraal duo achterin, Jasper en Titus, het er vanaf zou brengen. Al snel werd duidelijk dat deze keuze goed was uitgevallen, want in de eerste helft werd Pieter geen enkele keer op de proef gesteld. FC had veel balbezit en dit voornamelijk op de helft van de tegenstander. Er werd goed rond getikt waardoor de kansen ook rijkelijk kwamen. Uit een van deze kansen kwam na een halfuurtje de verdiende 1-0 via de tandem Siebe-Dries: mooi in de voetjes gespeeld, wegdraaiend van zijn man, afmaken verste hoek.
Vlak voor rust bezorgde diezelfde tandem de 2-0. Ditmaal werd Dries in de diepte gestuurd en schot hij hem buitenkant voet in dezelfde hoek binnen. Het overwicht vertaalde zich in een 2-0 ruststand.
De 2de helft ging van start en na 30 seconden was het al prijs. Felix gaf een lange bal op de infiltrerende Matthias en lobte de bal over de keeper (die zich bij deze actie nog blesseerde ook); voor het zekerste tikte Matthias de bal nog binnen. 3-0, wedstrijd beslist. Met deze stand kon het nieuw centraal duo achterin, Stoffel en Maarten, zich concentreren op het houden van 0. Dit was voor hun een koud kunstje want ook in de 2de helft moest Pieter geen bal pakken. Misschien eens in het achterhoofd houden bij de puntentelling…?
Terug naar de match dan… Ondertussen begonnen de kopjes toch wat te zakken bij KWB. Savio bleef maar rondtikken en KWB raakte amper over de middellijn. Na collectief druk zetten, kon Savio de bal heroveren. Matthias legde mooi af voor Jasper die van aan de 16 met een harde trap in het dak van het doel de keeper verschalkte. Eerlijkheidshalve zijn de 5-0 en de 7-O mij wat ontglipt op moment van schrijven, maar de 6-0 zal nog even op het netvlies gebrand blijven. Op een weggekopte corner vond Simon het nodig om de bal in één tijd los op de volley in de haak te trappen, prachtgoal!

Raar maar waar is deze 7-0 uitslag dit seizoen niet meer uitzonderlijk. Na negen wedstrijden, waar we maar 3 wedstrijden de 0 niet konden houden, zitten we aan een doelsaldo van +49!
Volgende week spelen we in Gent tegen en nieuwe tegenstander, benieuwd of we de lijn kunnen verder zetten.