Plein: Daverlo

Verslag:

Omnium – FC Savio: 2-6
Na het heerlijk nieuwjaarsetentje bij Le Staff had FC Savio een moeilijke uitmatch voor de boeg op het kunstgras van Daverlo. De aftrap werd gegeven om 20u30 tegen Omnium, een jonge sterk voetballende ploeg.
De scheidsrechter had er alvast zin in. Hij gaf het startschot van de match terwijl de doelman van de uitploeg nog aan de bank stond. Hierdoor wachtte beide ploegen nog even met voetballen na het fluitsignaal. Ondanks het valse startschot, begon FC Savio wel zeer sterk. Na een paar kansjes langs beide kanten kon Jappie scoren op voorzet van Thomas. Amper vijf minuten later kon Bert, met een prachtige steekbal, Matthias alleen voor de keeper zetten. Deze kans op de 0–2 laat Matthias natuurlijk nooit liggen.
Na de 0-2 gaat de match wat op en af. Omnium kan terug wat kansen samen voetballen, maar de paal en een alerte keeper kunnen de nul houden. Net voor we gaan rusten krijgt Matthias veel ruimte en trapt hij op doel. Zo kunnen we met een geruststellende 0-3 de rust in gaan.
Na een pauze van tien minuten fluit de scheids de match weer van start. Het duurt niet lang voor Savio om de 4de in het mandje te leggen. Een sterke individuele actie van Matthijs zorgt voor de 0-4. FC Savio voetbalt in een zetel en kan zo de forfaitscore op het scorebord zetten. Na een mooie actie van Louis geeft hij de bal af aan Jappie, hij gaat niet voor eigen succes en legt de bal terug op Louis. Een koud kunstje voor onze man in vorm, Louis Verplancke.
Er ontstaat een discussie tussen Stoffel en de scheidsrechter na een fout. Terwijl de scheids nog aan het babbelen is tegen Stoffel, geeft Omnium de vrijetrap diep. Iedereen van FC Savio staat nog te slapen en zo kan Omnium de bal makkelijk binnen leggen. De scheidsrechter keurt het doelpunt goed, tot verbazing van de mannen van Savio. Een paar minuten later maakt een verdediger van Savio een fout buiten de zestien. De scheids schat de situatie niet goed in en legt de bal op de stip. Via de penalty kan Omnium de 2-5 op het scorebord zetten. In de laatste minuten wordt Felix onderuit gehaald in de zestien na een mooie actie, terechte penalty. Jappie neemt zijn verantwoordelijkheid en zet de eindstand 2-6 op het scorebord.
Na een faire match met een paar vreemde beslissingen van de scheidsrechter kan FC Savio zijn 11de overwinning van het seizoen boeken. De strijd om de man van de match werd gewonnen door Elias met een paar belangrijke ingrepen en af en toe een klein gelukje. Op drie punten van de eerste plaats hadden we Louis met 12 punten en alweer een doelpunt.