Omnium - FC Savio : 1 - 4

Datum: 04/03/2022 20:30
Plein: Gulden Kamer

Na de overwinning tegen Omnium op 14 januari, stond de thuisploeg erop gebrand de winst in de wacht te slepen. FC Savio werd gewaarschuwd in de kleedkamer en wist dat het geen makkelijke partij zou worden. Naast de wraakzuchtigheid van de tegenstand ging Fc Savio van start met een ongebruikelijke opstelling, de afwezigheid van onze doelmannen zorgden ervoor dat Titus tussen de palen werd geplaatst.
Een opvallend tafereel aan het begin van de match, beide ploegen waren klaar voor de aftrap, alleen de scheids was dit nog niet. Een supporter van de tegenstand werd op het veld gegooid om de wedstrijd te begeleiden. De aftrap werd na wat vertraging uiteindelijk gegeven.
We zijn nog maar 5 minuten bezig en daar valt de eerste goal voor FC Savio. Een snelle run van Mattijs die kan voorzetten, met een ongelukkige tussenkomst van de keeper, doet Jappie het nodige werk, 0-1. Wat later tijdens de eerste helft val Bert geblesseerd uit, een voorzet van de tegenstand waar Bert goed op anticipeerde, maar slecht ten val komt. Een nodige wissel werd doorgevoerd en Stoffel werd vervoegd op de achterlinie naast Louis. Omnium bleef echter ongevaarlijk dankzij een goede verdediging en een paar tussenkomsten van de onervaren keeper. Uiteindelijk kan Bram de 0-2 binnenkoppen dankzij een op maat gegeven corner van Felix. Met deze stand gaan we de rust in.
De tweede helft gaat in. FC Savio blijft goed spelen, al konden duels meer gewonnen worden. Er werd een opvallende wissel gedaan, de scheidsrechter komt opdagen en werd gewisseld voor de thuis supporter. FC Savio kon een paar keer goed doorzetten, maar miste efficiƫntie. Ook aan de andere kant werden een paar goede acties gestopt door een alerte verdediging en een paar tussenkomsten van de keeper. Een kwartier voor het einde kon FC Savio de voorsprong uiteindelijk nog wat vergroten. Bram geeft een gepast balletje aan Mattijs die kon doorduwen en laat Jappie scoren, 0-3. FC Savio heeft weer wat meer ademruimte, maar niet voor lang. Omnium komt in het strafschopgebied en kan mooi afwerken, de eerredder is een feit. FC Savio laat de koppen niet hangen en opeens gaat het zeer snel. Jappie kan de achterlijn halen en zet voor op Warre die in twee keer kan afwerken, 1-4. Met deze stand fluit de scheids deze faire wedstrijd tot zijn einde.