VK Agon - FC Savio : 2 - 3

Datum: 16/08/2022 20:00
Plein: Blaarmeersen

Na een deugddoende zomer vol rust en genot, was het eindelijk weer tijd om onze voetbalschoenen van onder het stof te halen. Vol goeie moed vertrokken we met een sterk elftal richting het Gentse, waar we op de kunstgraspleinen van de Blaarmeersen onze eerste wedstrijd van het seizoen zouden spelen.
Na een heuglijk weerzien van de teamspelers, vertrokken we met een grote portie goesting en lust naar overwinning richting het veld. In aantal overtrof VK Agon, de tweede ploeg waar Sam bij speelt, ons al vanaf het toekomen: 5 tegen 0 wisselspelers. Na een krachtige opwarming ging de bal in het midden en zagen we Sam in het andere tenue voor ons staan, het beloofde een ware strijd te worden.
De eerste tien minuten werden we overweldigd door het enthousiasme van de tegenspeler. Het was voor velen een tijdje geleden dat ze op het veld stonden en we moesten het vertrouwde stramien van de wedstrijd terug in de voetjes krijgen. Gelukkig kon de verdediging, Minne, Bram, Maarten en nieuwe gastspeler Jan-Pieter, de dreigende aanvallen kordaat obstrueren. Nu was het aan ons! Het balletje begon heen en weer te gaan op het middenveld door Thijs, Haspie en Mattijs, ware kunstenaars op de grasmat. De ballen begonnen naar voren te vliegen, waar Felix uiteindelijk van Haspie de eer kreeg om als eerste van dit seizoen de bal tegen de netten te jagen, de goal die we toch wel nodig hadden om wat meer controle over de wedstrijd te krijgen. Met die 1-0 gingen we de rust in, kort even onze batterijen opladen om nog een extra 40 minuten te zweten in het toch wel zeer warme weer. Sam veranderde zijn outfit van Agon in de vertrouwde zwarte tenue en Jan-Pieter moest ons vroegtijdig verlaten, maar heeft desalniettemin z’n stempel zeker achtergelaten.
De eerste corner van de tweede helft werd direct vervolgd door een kopbal van de tegenspeler in ons doel waar Elias net niet bij kon, 1-1. De spanning was te snijden tijdens het vervolg van de wedstrijd, maar op een tweede assist van Matthias kon Thijs het tij weer keren. Een knap doelpunt gaf ons terug de voorsprong. Na wat dreigende inworpen van Siebe en enthousiaste loopacties richting het offensieve van Minne, kon ook Jappie zich kenbaar maken toen we op de counter in een 2-tegen-2-situatie terechtkwamen. Na een knap steekballetje naar Felix kon hij zijn tweede van de avond in de verre hoek op het bord schrijven, 3-1! Beukel zag dat het goed was.
De wedstrijd was nog niet gewonnen, want enkele minuten voor het einde maakte Agon nog een tweede doelpunt, ditmaal door de benen van Elias, wat hij zich niet rap zal vergeven. 3-2 met nog enkele minuten op de teller. We bleven sterk op het middenveld en de verdediging stond er als een blok. Het fluitsignaal werd gegeven en FC Savio had zijn eerste overwinning van het seizoen beet. Na een derde speelhelft in het chique Ô Gand, werd Felix tot man van de match uitgeroepen. Tot volgende week, wanneer we het opnemen tegen de Globeshotters!