FC Savio - Globeshotters : 4 - 0

Datum: 26/08/2022 20:00
Plein: Gulden Kamer

FC Savio -Globeshotters 4-0
Na een miscommunicatie met het stad werd de match tegen Globeshotters gespeeld op het kunstgrasveld in Daverlo om 20 uur in de plaats van de Gulden kamer.
Na een snelle opwarming ging de eerste helft van start. De match begon gesloten met bede ploegen die wat op en af gingen. De Globeshotters konden met wat kansjes in de buurt van de goal komen maar niet echt gevaarlijk zijn. Na een strak schot tegen de onderkant van de lat kwam keeper Elias met de schrik vrij. FC Savio was gewaarschuwd en schoot wakker. Deze waarschuwing resulteerde dan ook direct in een doelpunt. Na een goede tussenkomst van rechtsachter Jakob kon hij Matthijs aanspelen. Die zag dat de keeper de zon in de ogen had en twijfelde niet. Een strak schot over de grond ging voorbij de keeper en zette het scorebord op 1-0. Fc Savio is nu helemaal wakker en zorgt direct voor een nieuwe aanval Jasper zorgt voor een goede bal op Matthias en die scoort direct, 2-0. Nu is Savio op dreef. Matthias bedankt Jasper voor zijn doelpunt en geeft de bal af aan Jasper. Jasper mist deze kans natuurlijk nooit, 3-0. Net voor rusten scoort Jasper nog eens op een perfect getrapte lange bal van Thomas. Na rust komen de Globeshotters richting het doel van keeper Elias. Maar die weet zijn netten schoon te houden, ook dankzij de heroïsche kopbal van Dries die de bal uit doel kopt. Na een 1 op 1 tussen de spits van de globeshotters en Elias gebeurt een perfecte tackle op de bal. De scheidsrechter beoordeelt deze fase verkeerd en geeft een vrijetrap weg. Maar ook hier weet Elias de bal uit doel te ranselen. De match eindigt op 4-0 winst voor FC Savio. Nu op naar 9 september tegen de Jorisvrienden.