FC Savio - Sint-Jorisvrienden : 5 - 0

Datum: 09/09/2022 20:00
Plein: Gulden Kamer

Vrijdag 9 september, onze derde match staat voor de deur en we hebben er weer zin in.
Uitzonderlijk starten we eens om 19h45 op vraag van de tegenstander in de Gulden Kamer. Na wat gelach in de kleedkamer en een stevige opwarming konden we aan de wedstrijd beginnen op het patattenplein achteraan de Gulden Kamer.

Opstelling voor vanavond: Elias zoals gewoonlijk in de goal, met vertrouwde Verplancke en Bram als centrale verdedigers en Simon en Maarten als flankverdedigers kon de verdediging waterdicht gemaakt worden. Laat die aanvallen maar komen!

Buffel, Siebe en Matthi stonden als ferme krijgers op het middenveld en Thomas, Felix en Jappie werden vertrouwd om de verdedigers van de tegenstander te doen beven. De wedstrijd kon gespeeld worden met een ferme ploeg!

Na 5 minuten is het al raak: Matthias lobt de bal over de verdediging vanuit het middenveld naar Felix die al begon te lopen, die de bal proper, laag in de verste hoek knalde. 8 minuten had de verdediging van de Sint-Jorisvrienden duidelijk de strategie van het vorige doelpunt nog niet onschadelijk gemaakt, want op dezelfde wijze geeft Matthi de bal aan Felix die via dezelfde loopbaan de bal ditmaal in de korte hoek via de paal in het mandje legt.

Verplancke had 4 maanden niet gevoetbald, maar liet dat zeker niet merken, want het verdedigend front heeft Elias slechts 1 redding laten maken en wat voor een: van buiten de zestien trapt de tegenstander hoog net onder de lat, maar Elias loopt achterwaarts, kijkend naar de bal en tikt de bal net boven het kader, een wereldreddingsje.

Matthias kon zijn derde assist op zijn naam zetten, want deze keer geeft hij Jappie via een steekballetje langs de grond de kans om de drie nul te maken, die Jappie uiteraard niet laat liggen. Met een 3-0 gaan we rusten.

De tweede helft begon en Thomas Vermandele verving Simon als linksback die zoals gewoonlijk top presteert maar weinig punten krijgt ;-). Vermandele deed het achteraan ook verrassend goed, werkelijk een man van vele kwaliteiten, want na een enorme loopactie vanaf zijn positie richting de goal, kopt hij een bal maar net naast.

Na wat stevig balgewissel in de tweede helft wordt Felix nogmaals langs de lijn diepgestoken vanuit het sterk voetballende middenveld, waarna hij de bal mooi tussen de keeper en de verdedigers steekt waardoor Siebe de bal maar hoeft binnen te tikken. 4 doelpunten voor Savio!

Ook Buffel kon natuurlijk niet ontbreken in dit verslag, want hij stak Felix 3 minuten voor het einde nog eens diep, die zijn hattrick naar huis kon nemen. De match wordt afgefloten met 5-0. Topprestatie van de gasten.

Tijdens de hevige, doch gezellige regen konden de spelers nog iets gaan drinken in de padel, waar Felix na een puntentelling tot man van de match werd verkozen.