FC Savio - Omnium : 3 - 3

Datum: 21/10/2022 20:15
Plein: Gulden Kamer

De ongeslagen reeks werd tegen omnium met succes verder gezet! Met 11 spelers kon FC Savio een 3-3 gelijkspel neerzetten tegen een fysiek en voetballend sterk omnium. Daaraan moet wel worden toegevoegd dat de betere kansen naar het einde toe eigenlijk wel voor de thuisploeg waren. Een winst zat er zeker in!
FC Savio was in de beginfase nog niet helemaal wakker en slikte bijgevolg een vroege tegengoal. Een bal in de rug van de verdediging gaf aan de snelle flankspeler van omnium ruimte om op doel te schieten. Hij greep die kans en schoot met een afgeweken bal de 0-1 binnen. Een goed begin voor Omnium, maar een goed begin is natuurlijk maar de helft en dat wist FC Savio ook. Ze bleven dus niet bij de pakken zitten en konden zelf ook een aantal goede kans afdwingen. Spits Jappie schoot hard op doel waardoor de onervaren keeper de bal moest lossen. Mathias was er als de kippen bij en kon zo de gelijkmaker binnentikken. Niet veel later kwam Omnium echter weer aangezet en speelde wederom een bal in de rug van de verdediging. Volgens het centrale duo achterin was deze initiƫle pas offside, maar er was geen VAR aanwezig om dit te bevestigen. De spits van Omnium kon op die manier de achterlijn bereiken en een goede voorzet geven. Deze voorzet werd met een stevige kopslag tegen de netten van de thuisploeg geknald, 1-2. Het was wederom achtervolgen voor FC Savio, maar een gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Het was opnieuw het duo Mathias en Jappie die voor de goal zorgden. Mathias werkte een goede voorzet van Jappie af en zo stond de 2-2 op het bord. Dit was dan ook de ruststand en na een korte pauze vatte de tweede helft aan.
Vijf minuten voetballen en opnieuw werd het voor FC Savio achtervolgen geblazen. Keeper Simon zat met zijn gedachten al bij de pintjes achteraf en verkeek zich op een eerder zwak schot van Omnium. 2-3. Maar niet getreurd. Niet veel later kon FC Savio wederom gelijk maken via een goal van Jappie op aangeven van Titus. Met nog een halfuurtje voetballen op de klok stond het 3-3, tijd voor FC Savio om op voorsprong te komen. Kansen waren er zeker voldoende, maar een 4-3 bleef uit, spits Jappie had nochtans zijn schoenen aan de juiste voeten aan. Ook Omnium bleef goed in de match en zorgde voor een constante druk, maar echt grote kansen konden ze, onder andere door een collectief sterk verdedigend FC Savio, niet afdwingen. Zo eindigt de match 3-3 en konden beiden ploegen toegeven dat een gelijkspel wel op zijn plaats was. Volgende week tracht FC Savio hun ongeslagen reeks verder te zetten in het mooie Eeklo! (fc)