CM Eeklo - FC Savio : 5 - 4

Datum: 28/10/2022 20:30
Plein: Sporthal Eeklo

Vandaag trok Fc Savio naar Eeklo om de ongeslagen reeks verder te zetten. De aftrap werd gegeven omstreeks 20:30. CM Eeklo kon op het laatste moment nog bevestigen aangezien ze nog spelers moesten sprokkelen, ook Savio maakte gebruik van 3 gastspelers.

Eeklo begon goed aan de wedstrijd, waar Savio ondanks het grote veld de ruimte niet wist te benutten. Eeklo stond aanvallend goed, waardoor de Saviaanse verdediging moeite had om de tegenstand op te vangen. Uiteindelijk werd er achteraan geroteerd van posities en een betere communicatie onderling deed het spel ten goede voor Savio. 10 minuten na de aftrap lokt Mattias een penalty uit. Jappie doet zijn ding en scoort, 0-1. Met het kleinste verschil gaan we de rust in.
De tweede helft gaat van start, waarbij Savio 2 wissels invoert. Even later kan Jappie de Saviaanse voorsprong nog wat aandikken en scoort vanop afstand nadat de keeper ver uit zijn goal stond. Lang duurt het niet of Eeklo kan de aansluitingstreffer maken, 1-2. Nu gaat het snel en de 1-3 werd gemaakt via een snelle counter, Mattijs verstuurt een goede pas op Jonas die kan scoren. Even later zet Eeklo door en scoren ze de 2-3. Savio probeert van zich af te bijten, maar niet veel later gebeurt het dan toch, 3-3, Savio laat de voorsprong liggen. Uiteindelijk scoort Eeklo ook nog de 4-3 en de 5-3. Savio blijft strijden, maar verliest dan toch enkelen aan krampen, Titus en Kasper out! Jappie kan nog de 5-4 scoren op voorzet van Mattijs, maar slaagt er verder niet in om een gelijkmaker te scoren. De eerste nederlaag van het seizoen is een feit…