FC Savio - PTI Eeklo : 4 - 3

Datum: 09/12/2022 20:00
Plein: Gulden Kamer

Vandaag ontvangen we PTI Eeklo op een mistig kunstgrasveld. Naast enkele silhouetten viel er niet veel meer te zien. Het zou voor beide ploegen een uitdaging worden om het doel te vinden.
Het fluitsignaal luidt en PTI Eeklo trapt af. Savio bleek nog niet helemaal wakker te zijn en verslikte zich aan de snelle counters langs de flanken. Een eerste waarschuwing van Eeklo werd verzilverd in een goal, 0-1. Nochtans is Savio voetballend sterker en vertoeft vooral op de helft van de tegenstand. Niet veel later plantte Simon zijn voet tegen een verloren bal buiten het strafschopgebied, regelrecht in doel. Wat een knaller! Het werd 1-1 en Savio zit weer in de match. Echter niet veel later schat Bert een bal verkeerd in, de tegenstand pikt hem op en schiet deze tegen de netten, 1-2. Einde eerste helft.
Bert, Jasper en Simon houden het voor gezien bij de eerste helft, om pannenkoeken te gaan eten voor Minne zijn verjaardagsfeestje. De rest van de ploeg strijdt verder. Titus, Kasper en Jonas vergezellen het elftal.
De tweede helft gaat van start. Niet veel later forceert Felix een own goal, het wordt 2-2. Dit zouden we niet meer uit handen geven. Felix dribbelt Eeklo op een hoopje en dacht ‘wat Simon kan, kan ik ook’. En jawel, vanop afstand schiet Felix de bal tegen de netten. Een welverdiende voorsprong. PTI Eeklo komt niet aan spelen toe op de helft van Savio, maar een snelle flankspeler komt toch nog eens piepen. Blomme werd gepasseerd en Titus vermijdt met een perfecte tackle de 3-3. Echter speelde de mist parten waardoor de scheidsrechter niet helemaal zag wat er gebeurde en fluit dan toch een penalty. Blomme houdt het schot nog tegen, maar de rebound belandde dan toch in doel. FC Savio ging het niet bij een gelijkspel houden, waarbij Jonas waarschijnlijk dacht ‘wat Simon en Felix kunnen, kan ik ook’ en schiet de bal vanop afstand in doel. Een mooie deviatie op de bal, maakte het voor de keeper onhoudbaar. FC Savio wint de partij!