FC Savio - FC De Wanhoop : 4 - 5

Datum: 22/09/2023 20:00
Plein: Gulden Kamer 3

Verslag:

FC Savio, dat de voorgaande week van rust genoot, had duidelijk zin om weer op het veld te staan. De wedstrijd begon in een sneltempo, met beide teams die fel op zoek waren naar doelpunten. FC Savio voetbalde goed en liet dat zien met goede combinaties en offensieve druk. Het duurde echter niet lang voordat FC Savio de voorsprong nam. Thomas bracht de thuisploeg op voorsprong na 10 minuten voetballen. De druk van FC Savio hield aan en het team slaagde erin de voorsprong te vergroten. Een mooie actie van Jappie op de flank die vlotjes voorbij de tegenstander raakt, vervolgd met een voorzet richting tweede lijn die Matthias zonder moeite binnenlegt, 2-0.
Ook De Wanhoop laat van zijn kant zien en komt af en toe eens gevaarlijk dreigen. Zo werd Simon genoodzaakt bal in eigen doel te drukken, na een voorzet van de bezoekende ploeg. Een kleine 10 minuten later werd de aansluitingstreffer weggewerkt door Savio. Een inworp van Jonas richting Tjitjo, die zich op magische wijze door de verdediging waande en schitterend afwerkt, 3-1. Nog geen 3 minuten later is FC Savio daar opnieuw via een counter. Matthias pikt de bal op en steekt hem centraal richting Jappie die hem heer-lijk over de keeper schiet, 4-1. Twee minuten later werd het nog 4-2, net voor de spelers thee gingen drinken.
In de tweede helft werd Louis gewisseld voor Titus en Cédric komt in de plaats van Elias. Veel woorden vallen er niet aan vuil te maken, FC Savio had even een dipje. FC De Wanhoop komt regelmatig eens opdraven en scoort ook. De volgende aansluitingstreffer is dan ook een feit. FC Savio stond helemaal niet op te letten bij een corner, waardoor een aanvaller van FC De Wanhoop enkel zijn hoofd tegen de bal hoefde te zetten, 4-3. Enkele minuten later gaat het van kwaad naar erger, wanneer FC De Wanhoop ook de 4-4 op het scorebord zet. Ook Savio had enkele veelbelovende kansen, maar de voetbalgoden waren duidelijk voor de andere partij.
Een kleine 10 minuten later is het hek van de dam, wanneer Beukel correct een penalty fluit in het voordeel van FC Savio. Enkele bezoekers deelden duidelijk niet dezelfde mening en uitten hun frustraties, waarbij een gele kaart viel. Jasper schiet expres over het doel wegens het arrogante gedrag van de bezoekende ploeg en om de gemoederen te bedaren. Misschien ook voor ons eigen belang, want het bracht bij aan een veilige wedstrijd. Uiteindelijk scoorde FC De Wanhoop zijn zoveelste ongelukkige goal, een bal die getrapt werd tegen het been van Jonas en zo over Blomme in doel belandde. Het werd 4-5 en ook meteen het einde van de wedstrijd.
Een onverdiende nederlaag, na veel kansen van de thuisploeg en de ongelukkige doelpunten die we te verduren kregen.