Vet SK Bellem - FC Savio : 4 - 2

Datum: 02/02/2024 20:00
Plein: Bellem

SK Bellem – FC Savio

Terwijl de vrouwenploegen al geruime tijd aan de opwarming bezig waren, kwamen de spelers van FC savio en SK bellem druppelsgewijs aan om zich voor te bereiden op de match die gelijktijdig met de wedstrijd van de vrouwen zou starten.
2x 35 minuten volle strijd, tegen de weerselementen en elkaar. De vrouwen hielden het bij de traditionele 2x 45 min.. “Hun tempo ligt toch wel een stuk lager..” was het excuus na de match.

We begonnen eraan met frisse goesting en stevige tegenwind. Al snel werd duidelijk dat Bellem een goed voetballende ploeg is die aanvallend voetbal niet schuwt. Met de wind in de zeilen dropten ze enkele ballen tussen onze verdediging en doelman Pieter in, maar steeds kwam Pieter gepast tussen. Vorige week kon Thomas merken dat timing, inschatting en snelle reflexen toch écht wel cruciaal zijn om tussen de palen te staan.
Bellem had het overwicht in balbezit, maar echt grote kansen bleven uit. Enkele keren werden ze betrapt op buitenspel, de verdediging stond attent te verdedigen.
Na een kwartier was het dan even de beurt aan Savio, van achteruit werd verzorgd uitgevoetbald en via enkele tussenstations kwam de bal bij de meegeschoven Bert, die kon uithalen van aan de grote baklijn, de poging spatte uiteen op de binnenkant paal.. een dot van een kans op een gevleide voorsprong! Het gaf de burger moed en Savio kwam steeds meer in het spel ondanks de felle tegenwind. Enkele hete standjes voor doel resulteerden jammer genoeg niet in een doelpunt..
Even voor rust kwam Bellem dan toch op voorsprong, de bal bleef wat hangen op links, waar de linksback zijn kans waagde met een wilde trap, de wind deed zijn werk en de bal waaide warempel binnen in de rechter kruising! 1-0 aan de rust.
Warre besliste om zijn krachten in de 2e helft wat te sparen en Thijs neemt zijn plaats in. Na wat geschuif komt Jonas op links, Felix op rechts, en Thijs centraal met Sam achter Buffel die als infiltrerende middenvelder wat beukwerk op zich zal nemen.
Met de wind in de rug gaat het een stuk beter, na hoge pressing van Bellem komt Savio er toch voetballend uit op links, Jappie kan zich doorzetten na een diepe bal van Thijs en wacht lang genoeg tot de keeper uit positie staat op de bal rustig binnen te schuiven! 1-1!
Bellem geeft zich lang niet gewonnen en achteraan worden potige duels uitgevochten, Kasper (nota bene de kleinste van de ploeg) krijgt het even aan de stok met de lijvige spits van Bellem. David tegen Goliath, Kasper schreeuwt hard, maar goliath heeft al voor hetere vuren gestaan en reageert amper.
Niet veel later kan Bellem alsnog de 2-1 binnen trappen..

Een opdoffer voor Savio, maar we geven ons nog niet gewonnen en vechten voor elke bal!
Dat laatste neemt Buffel niet veel later iets te letterlijk, na opnieuw een diepe bal schreeuwt de helft van Bellem offside, maar de scheids geeft geen krimp (wait and see). Buffel gaat vol zijn kans en strekt zijn been nog naar de bal, hij is ook eerst, maar komt dan onzacht in aanraking met de doelman. Die moet het onderspit delven en moet niet veel later de stijd staken.. een veldspeler offert zich op om de doelmond te verdedigen.
Savio blijft het overwicht behouden in het eerste deel van de tweede helft, Jonas kan doorgaan op links, is zijn man(nen) voorbij en kan op doel besluiten, maar een snel terugkerende verdediger kan nog net zijn voet tegen de bal zetten. Jonas voelt de sliding van achteruit en gaat theatraal op de grond. Bij hoog en laag beweerd de verdediger dat hij zuiver de bal speelde, Jonas beweert het tegendeel en toont zelf zijn geschonden enkel. 2 cola’s na de match zal blijken dat de verdediger het bij het rechte eind had.. De scheidsrechter is van oordeel dat de bal op de stip moet!
Jappie neemt zijn verantwoordelijkheid, maar zijn poging wordt gestuit door de doelman! Die is zo uitzinnig van vreugde dat hij bijna vergeet dat de opvolgende corner snel wordt genomen, hij kan alleen maar kijken hoe de bal van Sam op de lat uiteenspat, een olympisch doelpunt, het had wat geweest..
Bellem voelt dat het momentum keert en duwt het gaspedaal in, en plots gaat het snel..
Titus wordt als een preminiem opzij gezet door de bonkige Goliath, die simpel opzij legt naar zijn spitbroeder 3-1 in plaats van 2-2.. en even later wordt Simon in zijn rug gepakt door een hoge voorzet 4-1.. Tussendoor had Sam nog geprobeerd om Beckham-gewijs de aftrap vanaf de middencirkel (met de wind mee) binnen te trappen. Bij deze beloof ik om dit nooit meer te proberen en ook nooit meer naar “Bend it like Beckham” of “Beckham” op netflix te kijken, ik was mezelf even niet…
Ondanks de stevige achterstand speelt Savio nog steeds met het mes tussen de tanden, via Felix, Thijs, Jonas en Jappie krijgen we nog enkele grote kansen, maar de bal wil er maar niet in.. De lat (Jappie) of een been van een verdediger zitten er steeds tussen.. Maar Savio blijft komen!
Felix dropt nog maar eens een bal voor doel, Jonas kan knap besluiten maar de ad-interim doelman ranselt de bal uit zijn doel! Normaal zou die dan een 9/10 krijgen in de sportsectie van het Bellems Blad, maar een ultieme flater beslist er anders over.
Jonas kan opnieuw koppen, recht in de handen van de keeper.. Iedereen is al omgedraaid als ook de keeper zich mag omdraaien, de bal hobbelt tussen zijn benen over de doellijn.. 4-2!
Eindstand 4-2, we deden ons best en speelden aardig mee, maar een efficiënt Bellem kon het laken naar zich toe trekken.