Olva - FC Savio : 3 - 0

Datum: 17/02/2012 20:00
Plein: Daverlo

Nadat we twee weken thuis getraind hadden op Barça-voetbal, namelijk het snel rondtikken van de bal zelfs met ingecalculeerde slechte passes, wilden we dit deze week in de praktijk brengen tegen Olva. Maar het veld liet dit deze keer niet toe. In plaats van ons hoogstaand technisch voetbal moesten we het deze week proberen met stoempen op een akker (“een boer durft er zijn koeien niet op te sturen uit angst dat ze hun benen zullen breken”).
Ook Koene had dit voor de match voorspeld en probeerde met de 2 andere sympathieke ploegen van het arbeidersvoetbal te onderhandelen om op toch van plein te wisselen. De sympathieke arbeiders stuurden ons met lichte dwang richting 2e plein. Misschien maar goed dat we hun boodschap snel begrepen hadden of er waren al gekwetsten nog voor de match begon.
In de aanvangsfase van de wedstrijd was het Olva die bijna tot scoren kwam. Middenvelder Tom zag zijn schot vertragen door het slijk en waardoor Beef hem nog kon oprapen net de doellijn. De wedstrijd bleef in de 1e helft over en weer gaan, waarbij Olva meer over dan wij weer gingen. En toch hadden ze een penalty nodig om op voorsprong te komen. Diep in de eerste helft werd hun spits langs achteren getackeld door Wael. Was het net buiten of net binnen het strafschopgebied? De penalty kwam er toch en het was 0-1. Savio kreeg ook een aantal kleine kansjes maar door het pokkeveld was het moeilijk om er iets moois van te maken. We gingen met 0-1 de rust in, niets verloren dus! Al moet ik eerlijk zijn, Beef heeft ook een aantal geweldige kansen prachtig gepakt en hield ons in de eerste helft recht.
Alles kon nog in de 2e helft en savio begon zeer gedreven om de 1-1 te maken. Kansen genoeg maar hun keeper hield een aantal onmogelijke ballen uit zijn goal. Jammer genoeg kregen wij ipv van de 1-1 de 0-2 op het scorebord. Na een fout op Koen, mocht hun spits toch doorgaan en maakte het mooi af.
Daarna kon Olva nog 1 maal tot scoren. Wij hebben nog een aantal verdienstelijke pogingen gehad, maar het mocht niet baten. 0-3 tegen Olva was een verdienstelijke uitslag.
Alle spelers, geen enkele uitgezonderd, speelde op niveau dat gevraagd werd. Inzet, goed bewegen en positioneren, alles werd gedaan door jongens van T2. Daarbij viel vooral Beef op, Beef werd terecht de man van de match.