KWB Oedelem - FC Savio : 1 - 3

Datum: 02/03/2012 20:00
Plein: Den Akker

Den Akker deed zijn naam wederom alle eer aan. Ondanks de overvloedige regenval en de dooi lag het veld er onbegrijpelijk kurkdroog en keihard bij. Oedelem was duidelijk minder onder de indruk van de staat van het veld want in de beginminuten konden ze vrij en vrank combineren. Het was dan ook geen verrassing dat ze vrij vroeg de openingstreffer voor hun rekening namen.
Gaandeweg de eerste helft nam Savio de wedstijd in handen. De verdediging en het middenveld legden de bepalende spelers uitstekend aan banden en ook vooraan kwam er wat meer dreiging. Nog voor de rust zette Savio de bordjes in evenwicht toen Thibault de bal bij Seynie kon tikken en deze vervolgens de bal met de buitenkant van de voet in de verste hoek kon schilderen.
Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. Oedelem werd goed in bedwang gehouden en Savio mocht geregeld uitbreken. Dit werd vertaald in een doelpunt toen de thuisdoelman een schot van Sam op het harde veld niet kon klemmen en Seynie de vrije bal op een diefje binnen kon stiften. Thibault bekroonde zijn sterke match ook nog met een doelpunt op aangeven van de eveneens sterke Tomas.
In het laatste kwartier haalde Oedelem opnieuw de bovenhand, mede door de uitgebreidere wisselmogelijkheden. Een bal op de paal en een hallucinante misser op twee meter van de open doelmond zorgden bijna nog voor een puntendeling, maar de 1-3 bleef op het bord staan. Over de gehele wedstrijd bekeken een plausibele eindstand.
De eindfase werd nog ontsierd door een Oedelemse rode kaart voor protest bij de nochtans goed leidende scheids. (cs)