FC Savio - Olva : 1 - 5

Datum: 21/09/2012 20:00
Plein: Daverlo

Na menig trainingsweken stond vanavond de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma. De jonge kerels van OLVA kwamen bij ons op bezoek. De T1 (of was het nu de T2) pakte meteen uit met een nieuw systeem aangezien FC Savio maar over één echte spits beschikte. We vingen de match aan met een 4-5-1. Seynie diep in de spits, met Thijs in een vrije rol tussen middenveld en aanval. Al snel bleek OLVA een te duchten tegenstander. De eerste aanval van hen was raak en FC Savio werd (vooral de eerste 15 min) weggespeeld. Gelukkig was er een sterke Slos om meer onheil te voorkomen. Er was wel veel strijdlust bij de Savianen maar zeker in de eerste helft bleek OLVA individueel sterker te zijn. FC Savio herstelde een beetje het evenwicht in de match en kon nu ook af en toe eens tegenprikken. Een echte kentering kwam er echer niet. Kansen bleven schaars en als we al kansen hadden, waren die ook niet echt levensgevaarlijk. Na een bizarre fase met Stoffel in de hoofdrol (een Olva-speler maakte een lichte fout op Stoffel, maar Beer (ook wel meneer genaamd) liet verder spelen) werd het 0-2 net voor de rust. Na de pauze kreeg Vince de vrije rol achter spits Seynie en FC Savio was nu de betere. Super veel kansen leverde dit echter niet op. Olva nam duidelijk wat gas terug en speelde nu op de counter. Als overmaat van ramp was hun eerste kans in de tweede helft dan ook meteen raak! 0-3. Fc Savio was echter niet aangeslagen en scoorde meteen terug via Pieter (MvdM) na een inworp van Bubbe. Fc Savio drukte even door en kon jammer genoeg de kleine kansjes die zich aanboden niet afwerken. Bij de meeste spelers doofde de kaars nu stillaan uit en we werden nog 2 x koud gepakt op de tegenaanval. Eindresultaat 1-5. Alvast een leuke match maar het individueel klasseverschil was iets te groot. Ondanks de nederlaag was er wel een goede match-ingesteldheid zonder gezaag en geklaag. Mental coach Vic heeft alvast goed werk geleverd en dat zal volgende vrijdag beloond worden met de 3 punten in Torhout!!