Smash Oedelem - FC Savio : 2 - 1

Datum: 12/10/2012 20:00
Plein: Den Akker

Tegen de tennisvrienden van Smash was het in het verleden vaak nipt, en vaak hadden ze weinig kansen nodig om te scoren. Vol vertrouwen na de 17-1 in de vorige matchen betrad Savio de Akker, dit jaar nog geen akker. In de eerste helft was het weer van dattum. Savio was echt nergens: slechte passing, verloren ballen, alles voorwaards knallen op hoop van zegen,... Het liep voor geen meter. En smash was zijn oude zelf: drie kansen en twee goals. Doelpunt een in eerste instantie door Slos gestopt, in tweede instantie door een Savio-been en in de kluts toch nog binnen. Doelpunt twee net gemist in de verdediding, met een gelukje op de voet van de spits en met een vreemde curve over Slos binnen. Als dan een penalty niet gefloten wordt na een fout op Sam wil het echt niet mee. De tweede helft liet een ander beeld zien. Stoffel verving Beer, die geteisterd werd door een matige alcolitis. Savio speelde wind mee en smash kwam er niet meer aan te pas. Doelman Slos had net zo goed meteen naar Servië-België kunnen kijken, want tussen zijn palen waren geen ballen te bespeuren. Savio zelf kon met de druk echter te weinig aanvangen. De laatste pas bleef uit en Seynie werd duidelijk gemist. Toen Sam op 10 min voor tijd de 2-1 binnenfrommelde leefde de hoop op. Maar de doelman had nog een paar knappe reddingen in huis en ook een paar schoten van onder anndere Stoffel hadden beter verdiend. De trainerstaf moet eens goed nadenken hoe ploegen als Samsh te bekampen. Superefficiënt, zelfs tegen het spelbeeld in, het is een kunst. Wilmots bellen? Vince zag zijn inzet terecht beloond met de man van de match trofee, en Bubbe was even terecht de nummer twee. Het ziet er naar uit dat Jurgen op weg is naar gold. Go Bubbe! (ss)