FC Savio - Smash Oedelem : 3 - 4

Datum: 08/02/2013 20:00
Plein: Gulden Kamer

Het vel van (de) Beer niet verkopen voor hij geschoten is zou de slagzin kunnen zijn die deze wedstrijd typeerde. Goed begonnen is half gewonnen hebben we echter over het hoofd gezien. De bal ging aan het rollen, veel voeten maakten licht werk en tot 3 maal toe kon de aanval de hoofdvogel afschieten en de verdediging van de tegenstander in de luren leggen. Klein maar dapper groot maar slapper dacht de linksvoor van Smash en deed ook zijn duit in het zakje door er in de eerste helft eentje tegen de netten te leggen. Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd maar deze pagadder spant toch wel de kroon. Bovendien morsten we met de kansen en vergaten we onterecht dat Oedelem al vaker aan het langste eind had getrokken in de afgelopen duels. Gebrek aan efficiëntie impliceert echter geen gebrek aan organisatie, velen verdienen een pluim om het vuur uit hun sloffen te lopen. 3-1 was bijgevolg de ruststand, 2 potjes van Jan, ééntje van de Grote Vriendelijke Reus.

De tweede helft beloofde heel wat in petto te hebben. Een dubieus doelpunt voorspelde onheil en werd helaas bevestigd toen Duimeloot ex abrupto besloot om, na een prachtige één twee met het doelhout, de 4-3 binnen te pissen. Ere wie ere toekomt dachten we, een gemaakt Saviaans doelpunt werd antivoetbalgewijs uit de kooi bebokst door een veldspeler van de tegenpartij, resulterend in een rood kartonnetje en een terechte strafschop. Seyni nam de verantwoordelijkheid op zich, de doelman deed van zijn kant een pure gok, koos de juiste hoek en kon ons frustrerend genoeg weerhouden van een 4-4 gelijkspel. In de slotfase was de moed ons wat in de schoenen gezonken en konden we ons niveau van in de eerste helft niet evenaren.

De hand in eigen boezem steken is misschien wel aangewezen na deze nederlaag. Als zalf op de wonde kan ik evenwel mijn collega citeren van wie zijn vader op de 5 speelde afgelopen vrijdag. Op zijn beurt citeerde hij deze middag zijn vader "Die gasten konden ons in de eerste helft vele malen de doodsteek hebben gegeven, ze waren een stuk scherper, gelukkig voor ons hebben ze dit nagelaten te doen. De bal uit het doel boksen was eigenlijk niet de bedoeling, dat was gewoon een reflex van die gast omdat hij normaal de vaste keeper is..." (on)