Olva - FC Savio : 1 - 2

Datum: 15/02/2013 20:15
Plein: Den Akker

Mannen wat een match! Savio had iets recht te zetten na de opdoffer tegen Smash. Tegen Olva is dat niet zo simpel, we gingen in de heenronde met 5-1 de boot in. Al na 5 minuten was duidelijk dat Olva een niveau beter voetbalt: veel overzicht, de bal goed breed rondspelen en scherp aanvallen. Savio ging Leekens-style: een dubbbele afweergordel met Beer en Slos als sloten op de deur. Het resultaat was ernaar. Elke aanval die voorbij fort savio raakt werd ofwel geneutraliseerd door Beer of stootte op de doelman. De rest van de kansen peerde Olva gewoon naast. Bij Olva speelt ook ene Eric en die plaatste kans 10 of zo keurig voorbij Slos in doel. Savio speelde wel een goeie eerste helft en kon ook kansen afdwingen. Beer knalde een afvallende bal heerlijk overhoeks binnen, meteen al goed voor een terechte man van de match trofee!

De tweede helft toonde een zelfde beeld. Veel druk van Olva, maar teveel gebrei waardoor Savio tijd kreeg om zich te organiseren. Beer en Slos bleven zich onderscheiden, maar het geluk zat ook meer dan eens aan onze kant. Toch ongelooflijk dat Olva uit zoveel kansen niet wist te scoren. Pieter dacht er het zijne van en ging op wandel van tegen de middenlijn. Bij gebrek aan afspeelpunten legte hij dan maar zelf de bal netjes binnen. 1-2. Olva stak nog een serieus tandje bij en versierde een penalty na een duwfout van Beer, al ging Eric graag liggen. Olva ging echter op zijn elan door en piste de pinanti flauw naast. De slotfase was spannend, want de beukelboys kwamen een paar keer dicht bij de 1-3. Tegen dit Olva gaan we niet veel meer winnen, maar we speelden wel een erg goeie match en creƫrden zelf ook kansen. De voorzitter was een tevreden man punten geven was niet makkelijk, maar Beer ging met de bloemen lopen. Met dank aan gastspelers Rossi en Jitse. (ss)