KWB Oedelem - FC Savio : 0 - 1

Datum: 01/03/2013 20:00
Plein: Den Akker

Opnieuw een jonge tegenstander en om het met Britney te zeggen: Yes, we did it again! Savio startte met de wind in de rug tegen 10 kwb'ers. Dat resulteerde in een stevig overwicht en een aantal kansen. Een zeer goede thuisdoelman, pech en een aantal missers zorgden ervoor dat toen KWB voltallig was, de bordjes nog in evenwicht stonden. Savio bleef baas, maar achterin moest er attent verdedigd worden tegen de snelle spitsen die goed diep gingen. De enige bal tussen de palen ging via de vingertoppen van Slos in hoekschop. 0-0 bij de rust en daar mocht kwb blij mee zijn.

Met de wind tegen kreeg Savio het moeilijker in de tweede helft. KWB kwam opzetten, Savio verdedigde goed. Bij een flauwe kopbal van KWB lasten Slos en Stoffel bij een kopje koffie een overleg in over wie de bal zou ontzetten, onder het goedkeurende oog van Beef besloot Slos alsnog de bal te pakken middels een elegante duik. Na een moeilijk begin, waarin Beer efkes de dug out in moest en we met 10 stonden, kwam de wedstrijd in evenwicht en de aanvalslinie bleef onder impuls van Sam wegen op de thuisverdediging. De wedstrijd ging op en neer, met hoekschoppen en vrije trappen aan beide zijden, maar zonder veel kansen.

Sam besliste de mach door een van de weinige kansen keurig in de korte hoek binnen te leggen. KWB kon nog een keer dreigen door een afvallende bal van ver op doel te knallen. Slos kon de bal lekker van onder de lat boksen. Wellicht speelde beide feiten mee in de puntentelling, want Sam en Slos mochten samen de bloemen in de lucht steken. Dat in een match waar weer iedereen punten verdiende voor de inzet, het goede spel, de fair play en de overwinning! Nog een pluim voor de goede arbiter en een aangename tegenstander. Op naar Falanx, de vierde miniemenploeg op rij! (ss)