FC Savio - Oud Savio : 6 - 2

Datum: 04/10/2013 20:00
Plein: Daverlo

We waren al gewaarschuwd dat 'oud' niet meer van toepassing is op Oud Savio. Een paar bekende gezichten en veel jonge spelers betraden het heilige gras van daverlo in ideale nazomer-omstandigheden. Veel tijd om in gang te geraken was er niet. Na een corner voor fc schakelde oud snel om, en in minuut 2 lag de 0-1 al in het mandje. Het spelbeeld beloofde het eerst kwartier niet veel goeds, want oud zette stevig druk en lanceerde steeds weer een mannetje in de rug van de verdediging. Gelukkig kon het centrale duo Koen-Spyns de dreiging neutraliseren. Na een moeilijk begin zette fc het slot op de deur: een middenvelder iets dieper en de doelman verder voor zijn doel. De aanvallen bleven steken en waar nodig kon Slos de diepe bal nog onderscheppen.

Het aanvallende compartiment zat direct al goed in de match en acteerde op hoog niveau. De eerste kansen gingen ook meteen binnen. Sam tekende voor een hattrick, met mooie goals en ook Seynie kon scoren, waardoor we met 4-1 konden rusten. Het spelbeeld was evenwichtiger dan de score, maar Fc kwam niet in de problemen. De tweede helft toonde hetzelfde beeld, met een snedig en efficiƫnt FC. We konden verder uitlopen tot 6-1, met alweer mooie goals van Seynie en Thijs. Bij veel ploegen zouden de kopjes bij die score naar beneden gaan, maar oud illustreerde het goede hout waaruit stamboomsavianen zijn gesneden. Ze staken een tandje of drie bij en drukten Fc steeds nadrukkelijker tegen het eigen doel. Vic moest een penalty toestaan na een haakfoutje, 6-2. Het laatste kwartier moest Slos nog flink aan de bak met wat kunst en vliegwerk, maar hield stand met een collectief sterk verdedigend fc. Een mooie zege met overdreven cijfers. Sam verzamelde in 1 helft spelen 31 punten en was een verdiende man van de match. (ss)