Datum: 11/10/2013 20:00
Plein: Den Akker

Verslag:

The smash Oedelem – FC Savio (1-2)
In het zog van de rode duivels ging FC-savio opnieuw op zoek naar de zoveelste zege van het seizoen. Tegen The Smash is het altijd moeilijk voetballen en ook deze keer hadden we het in het begin niet echt makkelijk. Savio drukte, duwde en probeerde.Maar de kleine kansjes die ze kregen konden niet onmiddellijk in goals omgezet worden. Het was zelfs potige Jurgen van de Smash die op een prachtig getrapte corner de 1-0 ongrijpbaar binnen kopte. Savio was gelukkig niet aangeslagen en probeerde terug tot voetballen te komen. De lange ballen werden langzaam ingeruild door opbouwend voetbal vanuit de verdediging. Met resultaat. Thijs legde mooi af voor Teye (voorstopper van dienst). Teye twijfelde niet en knalde de bal snoeihard overlangs in doel. 1-1 een eerlijke stand aan de rust. Maar er zat meer in voor FC- savio. Na de rust geen lange ballen meer, snediger voetbal, kort op de man en 2 flankspelers die het spel mooi open trokken. Ondanks al het gebikkel kwam FC-Savio niet meer tot scoren. Thijs miste de kans van zijn leven na mooi afleggen van Vince. Maar Savio gaf niet op. 10 min voor tijd kregen we nog een vrije trap. Over de flauw getrapte vrije trap viel niet veel te zeggen. Wel over de negen meter afstand van de muur die er volgens Teye geen negen meter was. Aangezien Meneer de scheidsrechter zijn stapjes volgens Teye te klein waren stapte Teye dan maar zelf de negen meter afstand af. Meneer de scheidsrechter kon er niet mee lachen en stuurde Teye terecht met geel 4 minuten naar de kant. Twee minuten voor het einde viel het beslissende doelpunt toch nog. Op een assist van Teye kon Pieter de 1-2 binnen knallen. Opnieuw gewonnen. Savio is duidelijk in winning Mood