FC Savio - Leiding Savio : 5 - 7

Datum: 18/10/2013 20:00
Plein: Daverlo

Verslag:

Vorig jaar werden we door de leiders van “de skoets van brugge” met 3-2 verlies naar huis gestuurd dus we waren gewaarschuwd! Fc Savio begon dan ook scherp aan de wedstrijd en scoorde na een tiental minuten de 1-0 via Vince. Een makkelijke overwinning leek in de maak maar niets was minder waar. De eerste corner voor de leiding was meteen raak en de bordjes stonden al snel (te snel) terug gelijk. FC Savio ging terug vol aan de bak en scoorde op basis van het spel verdiend de 2-1 via Thijs. Maar ook nu weer toonde de leiding veerkracht en maakten ze terug snel gelijk. Net voor de rust kon FC dan toch de verdiende voorsprong binnenprikken via een 2de goal van Vince. FC speelde de eerste helft in een 3-4-3 opstelling en dit zorgde toch wel voor enige druk op onze verdediging. De T1 (deheer JS uit BX) probeerde de troepen ervan te overtuigen om over te schakelen op ons vertouwde 4-4-2 systeem maar zijn raad werd in de wind geslagen. Bij het begin van de 2de helft scoorde de leiding al snel de gelijkmaker na een goal met een buitenspelgeurtje. Vooral hun razendsnelle spits (die in de 1ste helft meer in het middenveld speelde) zou ons nog vaak pijn doen in die 2de periode. FC Savio bleef het beste van het spel hebben maar de leiding bleek dodelijk op de tegenaanval. Na een doelpuntenfestijn trok de leiding aan het langste eind. Eindstand 5-7 met nog doelpunten van Sam en opnieuw Vince. Ook Jitse scoorde nog een mooi kopbaldoelpunt voor de leiding. Fc Savio trachtte goed te combineren en speelde bij wijlen mooi voetbal maar was wat kwetsbaar door de risicovolle opstelling. Een leuke match (jammer genoeg wel ons eerste verlies) waarin de toekomst van FC verzekerd lijkt want aanstormend talent staat aan de deur te kloppen. (tb)