FC De Wanhoop - FC Savio : 2 - 1

Datum: 02/05/2014 20:00
Plein: Blaarmeersen

De laatste macht van het seizoen moest gewonnen worden om met een positief gevoel de lange rustperiode in te gaan. De match begon met een half uurtje vertraging omdat wij meer dan drie kwartier vast stonden in de file rond Aalter. De uitgestelde start zorgde ervoor dat fc Savio wat mak aan de aftrap kwam. FC De Wanhoop drong de eerste 5 minuten gevaarlijk aan, maar na 10 minuten spelen herstelde de situatie. FC savio was wakker geschoten en bekwam de volgende 30 min de meeste doelkansen. Thibaut toonde zich uiterst gevaarlijk voor het doel van de thuisploegen en Koen scoorde bijna een doelpunt met een perfect geplaatste vrijschop. Het was uiteindelijk Vince die in de eerste helft de wanhopige verdediging achter zich liet en FC Savio met een 0-1 voorsprong deed pronken.
Gans de 1e helft had FC Savio de wedstrijd in handen en Thibault en Pieter kwamen nog dicht bij een verdiende 2e doelpunt. Maar het was De Wanhoop dat vlak voor de rust onverwacht de gelijkmaker binnen trapte ( 1-1 ).

In de tweede helft was Fc De Wanhoop gevaarlijker voor het doel van Slos. Een paar mooie parades van onze Goalie hielden FC Savio in de match. Saffio wilde koste wat het kost de 3 laatste punten van het seizoen mee naar huis nemen. Er werd hard en met veel inzet gespeeld maar FC Savio kreeg de bal maar niet over de doellijn. Het haperde opnieuw in de afwerking.
De kopbal van Vermandele op aangeven van Koen verdiende meer in het laatste kwart van de wedstrijd. FC Savio bleef aandringen tot het einde van de wedstrijd. Maar FC Savio onderging het voetbalnoodlot door in de voorlaatste minuut het deksel op de neus te krijgen en te moeten huiswaarts keren met een onverdiende nederlaag ( 2-1 ).

FC savio mocht niettemin met enige fierheid het kunstgrasveld verlaten wegens het attractief vertoonde voetbal spektakel. De enige lessen die we uit deze laatste match kunnen trekken is dat we dringen nood hebben aan scorend vermogen in de eerste linies. De T1 en T2 weten waar ze deze zomer moeten aan werken