Banner
Baristro Le Staff

Moeder Babelutte

Glashandel Hongerloot

Immo Lescrauwaet

FC Savio - SK De Buize : 4 - 1

Datum: 26/09/2014 20:00
Plein: Rust Roest

Verslag:

Voor het eerst in de geschiedenis van FC Savio werd gespeeld tegen de Aalters ploeg SK De Buize. In een eerste oogopslag leek het een jonge ploeg met een zeer ervaren sluitstuk. Er was zeker sprake van verhoogde concentratie bij de Savianen. Na een vrij lakse eerste 5 minuten kwam FC Savio steeds beter in de match en steeds meer duels werden gewonnen overal op het plein.
Dit resulteerde vrij snel in een lange bal van Rien waar Sam mooi achteraan ging en stevig doorging met als gevolg dat de 1-0 die op het bord kwam.
Fc Savio bleef baas over de match. In geen enkele linie kwam FC Savio in de problemen met steeds die goede pressie op de bal. Pieter stuurde Thomas op doel af en die pikte ook zijn doelpunt mee. Even later ging Seynie goed door, kapte zich mooi vrij maar strandde dan op de keeper. Gelukkig was Thijs goed gevolgd en knalde heerlijk binnen.
Een mens zou denken dat de match gespeeld was, maar niets was minder waar. Sk de Buize bleef combineren en bleef sportief verder strijden. Ondertussen werd Sam teruggefloten na iets te driest doorgaan op de keeper (toch volgens de scheidsrechter).

Ondanks de 3-0 ruststand verslapte de concentratie niet omdat iedereen zich bewust was dat Fc Savio heel veel diesel uit de tank had verbruikt en dus de match was nog steeds niet gespeeld. Sk bleef aandringen op hun eerste treffer, maar het was Sam die zijn tweede van de avond binnen trapte na assist van Seynie. Het siert SK dat ze het nog steeds niet opgaven en scoorden dan ook hun verdiende eerredder op corner. Jammer voor FC Savio waar de verdediging een sterke match speelde, maar de sfeer bleef uitstekend. Ondertussen wilde Slos zich wat meer in de picture keepen en zorgde voor extra sensatie in de kleine rechthoek. Het neutrale publiek genoot.

4-1 was de eindstand en SK De Buize is vast en zeker een echte aanwinst voor onze kalender.

Menig analisten zijn het eens: het vertrouwen bij FC Savio stijgt week na week. Steeds meer durft het op alle posities te gaan combineren. Hopelijk kan FC dit doortrekken naar de volgende matchen. Een zaak staat vast, de T1 zal streng moeten toezien dat dit combinatievoetbal de standaard wordt en blijft. (av)

Wedstrijdgegevens:

Speler
Punten
Doelpunten
Assists
Kaarten
Aanwezig
Ansfried Versteyhe
20
Kristof Vercauteren
16
Sam De Spiegelaere
13
2
Christophe Seynaeve
12
2
Steven Slos
9
Pieter Decloedt
5
1
Thijs Bouten
4
1
Vincent Logghe
2
Rien Messens
2
1
Thomas Vermandele
1
1
Joachim Spyns
0
Steve Kellner
0
Jochen Hilmer
0
Bart Debeer
1

RSS 
Baristro Le Staff

Marechal Verzekeringen

Dakwerken Schuermans

Dakwerken Schuermans

Vitrum Glas en Aluminium

Fight Spam! Click Here!