Datum: 28/11/2014 20:00
Plein: Rust Roest

Vrijdag avond iedereen op post. Of toch bijna iedereen……
We moesten het met 2 vaste pionnen minder stellen. Teye thuis met lichte verrekking. Terwijl Pieter “naar het schijnt” al na de winterstop zou terugkeren met een lichte knieublessure. Na de match sijpelde ons jammer genoeg slechter medisch nieuws binnen. Pieters voorste kruisband door! Hierdoor zien we onze rechtsmid gans het seizoen niet meer op de grasmat. Pieter we wensen je veel succes met de operatie en een snelle revalidatie.
12 Savianen stonden klaar om KWB Oedelem te bekampen. Door laattijdig afhaken van de scheidsrechter moest Vic de taak van scheids op zich nemen….Dus nog slechts 11 gerechtigde spelers. Wetend dat we het 2x 40 minuten moesten volhouden begon iedereen wat te gereserveerd aan de match. Te voorzichtig bleek. De eerste 5 minuten kwam FC Savio niet over de middellijn. Na een eerste venijnige actie van KWB kon Stoffel nog op het nippertje wegwerken. Maar niet veel later was Oedelem daar opnieuw. Beef kwam goed uit zijn doel maar was net laat terug op zijn lijn om de rebound uit zijn netten te houden. 0-1 was het verdict na 5 min. Nu pas schoot FC Savio wakker. Het bleef echter moeilijk spelen tegen een attent voetballend Oedelem dat heel kort op de bal zat. Zo kort zelfs dat bij een stevig duel ook Seynie gekwetst naar de kant moest. Iedereen hoopte dat onze “koning der assists” snel weer in het spel zou komen want met 10 man zouden we zeker moeilijk krijgen. Seynie bleef aan de kant.
FC savio liet de kopjes niet hangen en knokte zich in de match. We creëerden veel mooie acties maar we kwamen één pion tekort om alleen voor doel te kunnen komen. En als je blijft aanvallen met 10 tegen 11 kan je op de counter koud gepakt worden. De 0-2 kwam zeer hard aan. Dit om 2 redenen: Fc Savio dicteerde het spel met 10 man en het 2e tegendoelpunt viel door een overduidelijke buitenspelsituatie. We verwijten onze interim scheids Viccen niets (of toch een beetje) dat hij Brugse ploegen benadeeld.
In de 2e helft kregen we gelukkig versterking van de tegenstander. Mathias (KWB Oedelem) kwam erin ter vervanging van Seynie. Viccen gaf zijn kaarten door aan Bubbe. En Bubbe zijn truitje aan Mathias. We begonnen heel erg gretig aan de 2e helft. In 5 minuten tijd 3 mooie kansen. Een voorlangs, één pal op de keeper en uiteindelijk Mathias die het eerste doelpunt voor FC Savio kon maken. We geloofden er opnieuw in. De aanvalsgolven volgend elkaar. Het was FC savio die het spel maakte. Maar 5 minuten voor tijd kregen we het deksel op de neus. Een verre uittrap van de keeper botste slecht op onze laatste man waardoor we met een 1-3 eindstand konden douchen.
Wat een mooie voetbal avond kon worden eindigde in mineur. Pieter langdurig out en Seynie met een serieuze knieblessure. Hopelijk valt daar de medische diagnose mee. De winter doorkomen met 2 vaste waarden in de ziekenboeg dat zal wordt puzzelen de komende weken.