FC Savio - Oud Savio : 4 - 0

Datum: 20/03/2015 20:00
Plein: Rust Roest

Op een bijna onbespeelbaar veld op Rust Roest namen FC Savio en Oud Savio het in deze klassieker tegen elkaar op. Reeds in de eerste 10 minuten opende FC Savio de score met een kopbal van Teye op de goede corner van Adri. Kort daarna knalde Thijs met een heerlijke volley met links van buiten de rechthoek de 2-0 op het bord. Wat een goal!! Oud Savio prikte af en toe maar noemenswaardige open kansen konden ze niet creƫren. Met deze geruststellende voorsprong fluit Beer de eerste helft af.

Na enkele positiewissels startte FC Savio vol goede moed de tweede helft. Ondanks het positieve en viriele spel van de tegenstander kwam FC Savio niet echt in de problemen. Het spelniveau lag bij beide ploegen zeer hoog ondanks het slechte veld. Na een infiltratie van Thijs belandde de bal via een voet van de tegenstander in doel: 3-0. Match gespeeld. Je zou denken dat FC Savio de teugels wat zou lossen, maar dat gebeurde helemaal niet en getuigt van een heel professionele houding tegenover supporters en bestuur. Na een schitterende combinatie van de gebroeders Bouten scoorde Adri de 4-0 eindstand.

Eindconclusie: de verjonging van ons A-elftal is definitief. De jonge veulens zijn op elkaar ingespeeld en zijn klaar voor de toekomst. Je kan hier wel spreken van een meesterstukje van ons bestuur en onze technische staf. Op naar de volgende match tegen Blankenberge waar de bevestiging wacht. (av)