FC Savio - Omnium : 4 - 2

Datum: 14/09/2007 20:30
Plein: Daverlo

De eerste twintig minuten kon Savio geen voet aan de grond krijgen tegen een snedig Omnium. Het mocht een wonder heten dat Omnium maar één keer kon scoren, en dat was vooral aan doelverdediger Slosser te danken die na een aarzelende start zijn waarde voor de ploeg bewees. Het keerpunt van de wedstrijd viel rond het halfuur. Na een terecht gefloten strafschopfout op Seynie legde de ref haarfijn uit dat de keeper enkel zijdelings mocht bewegen, waarop deze doodleuk naar voor stormde na het fluitsignaal. Seynie zette om, maar de doelman werd met geel bedacht voor deze domme actie. Blijkbaar was dit nog niet genoeg, want deze nieuweling begon de arbiter ook nog verwensingen toe te snauwen, wat een tweede keer geel opleverde. Hoe je je ploeg in de steek laat... Savio haalde de rust met 1-1, hoewel de falende afwerking van Omnium daar voor een groot stuk had toe bijgedragen.

Met een vertimmerd middenveld verloor Savio in het begin van de tweede helft opnieuw te veel duels. Met 10 tegen 11 kon Omnium zelfs op voorsprong komen. Even gaf de goed georganiseerde verdediging te veel ruimte weg en Slos was kansloos op de binnengelopen voorzet. Savio kreeg toch meer vat op de wedstrijd en Jan Vertongen en Koen kopten in dezelfde fase op de dwarsligger. Omnium kreeg ook nog een paar kansen maar het was Sam die op een voorzet van rechts van dichtbij kon binnenknallen. De kopjes gingen omlaag bij Omnium en Savio kon doorduwen. Vic kon nog scoren met een afgeweken schot en Seynie pegelde ook eens op de deklat. Hoewel Savio nu duidelijk fysiek de overhand kon nemen, bleef de vrees nog voor een tegendoelpunt. Opnieuw Vic nam echter alle twijfels weg op een uitgespeelde counter. Hij besliste de partij, hoewel hij voornamelijk na de wedstrijd echt aanwezig was. (cs)