FC Savio - Vet Aalter : 1 - 3

Datum: 09/11/2007 20:00
Plein: Daverlo

Het veld van Daverloo bleek in verrassend goede staat te verkeren na de neerslag van de vorige dagen. Enkel Slos had een kleine strafschopvijver te onderhouden, maar daar had hij tijd genoeg voor tijdens de wedstrijd. Savio, opnieuw in een 4-5-1 opstelling met Jan V. in de punt en Stoffel, Teye en Tomas centraal op het middenveld, greep de tegenstander meteen bij de keel en kon een aantal kansen versieren. Eerst halve kansen, maar daarna ook situaties waarin alleen op de keeper kon worden afgegaan. Jan V. speelde uitstekend als enige aanspeelpunt vooraan en Tomas vond zich helemaal in zijn rol als aanvallende middenvelder. Aalter kon daar in de eerste helft maar één schotje tegenover stellen dat voorlangs ging. Het mocht een mirakel genoemd worden dat het aan de rust nog 0-0 was.

Net na de herneming kreeg Savio toch wat het verdiende toen Koen Seynie bij een uitbraak op het gepaste moment bediende en deze de bal via de keeper tergend langzaam tegen de netten kreeg. Iedereen dacht dat de ban was gebroken, maar Aalter kwam binnen de vijf minuten weer op gelijke hoogte bij hun eerste kans. Savio bleef echter dominant, tot het noodlot halverwege de tweede helft toesloeg. Teye met een verrekking naar de kant en om het evenwicht te bewaren moesten meteen drie spelers van positie veranderen. Het samenspel leek zoek en hoewel Savio nog steeds duidelijk de beste kansen kreeg, kon Aalter toch eens tegenprikken. Het sein voor een bezoeker om eens te gaan slalommen vanaf de middellijn tot aan het strafschopgebied en ongehinderd binnen te knallen. Enkele minuten later kreeg Savio het deksel nog volledig op de neus met een derde tegentreffel na een bal die bleef hangen in de 16. Savio blijft verweesd met lege handen achter. (cs)