FC De Wanhoop - FC Savio : 1 - 3

Datum: 23/11/2007 20:00
Plein: Blaarmeersen

Niets beters na een mindere reeks dan voetballen tegen Fc De Wanhoop. De thuisreputatie doet de Gentenaars hun naam alle eer aan. Uitwedstrijden op de Wanhoop staan altijd garant voor spektakel: apocalyptische weersomstandigheden, botbrekende acties of dubbele cijfers,...

Reeds vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat de Wanhoop het moeilijk zou krijgen. Dankzij een goed meespelende verdediging kon Savio makkelijk druk zetten. Dit resulteerde in mooi combinatievoetbal, waarbij dankbaar gebruik gemaakt werd van de flanken. Passen over de grond werden afgewisseld met snedige voorzetten, de 0-1 hing in de lucht. Na 20 minuten konden de bezoekers terecht juichen. Ogenblikken nadat Sam het doelhout liet trillen met een magistrale trap, buffelde Jim een fraaie voorzet van Spyns over de doellijn.
Men zou bijna de tegenstander vergeten. De Wanhoop tekende enkele halve kansen op, ironisch genoeg, dankzij Jan vertongen. De thuisploeg speelde verdienstelijk en goed mee, maar kon niet doordrukken. Savio was allerminst onder de indruk en wist op het halfuur via Sam haar score te verdubbelen. Nog voor de rust kwam Fc De Wanhoop langzij, na een rommelige fase krulde de bal onhoudbaar in de winkelhaak. Slos was kansloos.

Behalve de Saviaanse opstelling wijzigde er weinig. Fc De Wanhoop kreeg het conditioneel lastig en loerde op de counter. Dit leverde de verdediging, onder secure leiding van Koene, weinig problemen op. Opvallend in de tweede helft was het heroptreden op linksmidden van Tomas Catrysse. Met een puike prestatie gaf hij te kennen het Viccen niet enkel naast het veld lastig te maken. Shmitt legde de eindcijfers vast en bekroonde daarmee een sterke wedstrijd als rechtsachter.

Tijdens de derde helft werd er lyrisch gedaan over het gebrachte (totaal)voetbal van de Bruggelingen. Iets waar de Mechelaars later op de week van wisten mee te spreken...